2018. július 17., kedd

Re: [KATALIST] Szerinted mire jó a vándorgyűlés?

Kedves Kollegák!

 

A magam részéről a Vándorgyűlést nagyon fontos eseménynek tartom. Nagy múltra visszatekintő hagyomány, seregszemle, értékeink, eredményeink összegzése, kapcsolataink fenntartása. Öröm, hogy újra találkozunk azokkal, akiket becsülünk, akiknek eredményeit sokra tartjuk, és azokkal is, akik sokat tettek ezért a szakmáért, és azokkal is, akiket egyszerűen kedvelünk -  egyúttal a szakma iránti hűségünk „megmutatása" mellett.

 

A másik oldal a Vendéglátóké, akiknek munkáját, támogatását, lokálpatrióta cselekedeteit csak becsülhetjük. Megismerkedhetünk egy tájegység értékeivel, könyvtáraival, emberekkel, intézményekkel – és büszkék lehetünk azért, hogy ilyen sok kiváló kollega helytáll értünk, a szakmáért, és megpróbálja a legjobbat adni a lehetőségekhez képest (és azon felül is.)

 

Épp ezért én szeretném – már olyan sokszor javasoltam, és kérem most is – hogy nagyobb megbecsüléssel beszüljünk magunkról.  Aki nem tudja saját magát, környezetét, szakmáját megbecsülni, az mit várhat el a többiektől? A „mire jó a vándorgyűlés" felvetést provokatívnak tartom,

 „pofavizit, nincs ott semmi érdekes" kitételek méltatlanok, ne sugalljunk ilyen gondolatokat akkor sem, ha vannak (?), akiknek ez tetszene. Sokszínű rendezvényeket látogathatunk kreatív kollegák szervezésében, a Vándorgyűlés ezek közül a legnagyobb, a legrégebbi. Fogadjuk el és köszönjük meg azt a munkát, amelyet kollegáink „befektetnek" egy ilyen nagy rendezvény létrehozásába.  Épp ezért még egyszer, újra és újra - köszönet a Keszthelyieknek (nagybetüvel.)

Sokat tudnék írni arról, hogy milyen élményekkel lettem gazdagabb Keszthelyen, csak épp nincs rá időm, de legközelebb megteszem! És épp ezért most  hadd köszönjem meg itt és most Nagy Zolinak és a Műszaki Szekciónak a hajókirándulást a patinás Hableány hajón, amelynek során a Balatonfelvidék kultúrájáról bensőséges „históriákat" hallottunk Takács Gábor helytörténésztől, és számos olyan kedvességet éltünk át a helyiektől Nagy Zoli vezényletével, amelyet hivatalos helyeken nem kaphatunk meg.

 

Ez a vélemény-furkászás egy dolog miatt jó volt, javaslom, hogy jelenjem meg élménybeszámoló minden Vándorgyűlésről – nem a hivatalos változat, hanem a személyes, a mikro eseményekre kiterjedő. Bízom abban, hogy Kóródy Judit a Webmagazinban ad majd hozzá helyet és lehetőséget.

 

Sok pozitív gondolattal és üdvözlettel jó éjszakát a tisztelt Kollegáknak

 

Horváth Zoltánné, Marcsi

(magánvélemény)

T-Systems könyvtári tanácsadó

From: Katalist [mailto:katalist-bounces@listserv.niif.hu] On Behalf Of Mikulás Gábor
Sent: Thursday, July 12, 2018 10:15 AM
To: Katalist <katalist@listserv.niif.hu>
Subject: [KATALIST] Szerinted mire jó a vándorgyűlés?

 

Itt - www.kithirlevel.hu - szavazhatsz erről:

 

• A szakmai kiállítás és a kiállítók megtekintésére

• Csak pofavizit az egész, inkább a várost nézem meg

• Nem járok, számomra nincs ott semmi érdekes

• Sörözés, beszélgetés kollégákkal, néhány szakmai program

• Szakmai tapasztalatok szerzése

 

Szerinted?

Mikulás Gábor