2018. június 7., csütörtök

[KATALIST] A KSH Könyvtár és új kiadványai a 89. Ünnepi Könyvhéten

Kedves Kollégák!

 

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy könyvtárunk június 7. és 11. között ismét kiállít a Vörösmarty téren megrendezendő Ünnepi Könyvhéten. A rendezvény időtartama alatt kiadványainkat 20–60%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg a helyszínen, a 128-as pavilonban és a könyvtárban egyaránt. Köteteink mellett tematikus térképeinkből és képeslapjainkból is válogathatnak az érdeklődők.

 

Újdonságaink közül különösen két kötetre hívjuk fel szíves figyelmüket. A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával látott napvilágot a közelmúltban a Statisztikus a harcmezőn című könyv, a könyvtárigazgató, statisztikus és levelezési sakkvilágbajnok Elekes Dezső első világháborús harctéri naplója. A mű bevezetőjében rövid betekintést nyerhetünk a napló mint műfaj néhány sajátosságába, a következő fejezetben pedig megismerhetjük a mű keletkezéstörténetét és magát a szerzőt is. A napló bővelkedik az érdekesebbnél érdekesebb részletekben, így nemcsak történészeknek, az első világháború és a hadtörténet iránt érdeklődőknek, hanem a szélesebb olvasóközönségnek is szeretettel ajánljuk.

 

Szintén az NKA támogatta Rózsa Dávid Szakkönyvtár a holnap határán című hiánypótló monográfiájának kiadását. A kötet az utóbbi évtizedek szakirodalmában elsőként fest átfogó képet a teljes hazai szakkönyvtári rendszerről, bemutatva az országos, az egészségügyi, az akadémiai kutatóintézeti, a múzeumi, a jogi-igazságügyi, az egyházi, a levéltári, a honvédségi, a kormányzati, az egyesületi-alapítványi, a vállalati, az egyéb állami kutatóintézeti, a nemzetiségi önkormányzati, a pedagógiai oktatási központi, a külföldi kulturális intézeti és az egyéb köztestületi szakkönyvtárak munkáját.

 

Megtisztelő érdeklődésük reményében, üdvözlettel,



Horváth Balázs
kulturális menedzser

Kutatástámogató és Statisztikatörténeti Főosztály


Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár

Cím: 1024 Budapest, Keleti Károly u. 5.

Telefonszám: (06 1) 345-6949

E-mail: balazs.horvath2@ksh.hu

Honlap: http://konyvtar.ksh.hu

 


Ez az elektronikus levél (e-mail), és a hozzá kapcsolt fájlok, kizárólag a Címzetteknek szólnak, a bennük foglalt információk bizalmasak lehetnek, melynek titokban maradásához a Központi Statisztikai Hivatalnak jogilag méltányolható érdeke fűződik. Amennyiben nem Ön a Címzettje ennek a levélnek, kérjük, törölje, és értesítse a levél küldőjét.
Az elektronikus levél engedély nélküli módosítása és nyilvánosságra hozatala szigorúan tilos, másolása, terjesztése is csak munkavégzés céljából megengedett. Az elektronikus levél elsősorban információs célokat szolgál. Kétség esetén az elektronikus levél tartalma akkor minősül hivatalos álláspontnak, ha azt a KSH erre felhatalmazott dolgozója (kérésre) cégszerűen aláírva megerősíti.