2018. június 11., hétfő

[KATALIST] Egy holnapi programunkra hívjuk fel a figyelmet, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Bencze Blanka Pulcsiban alszom című könyve kapcsán az étkezési zavarok irodalmi megjelenéséről beszélget a könyv szerzője, szerkesztője és szakértők holnap délelőtt az OPKM-ben, a Négyszögletű kerekasztal sorozat keretében.

A beszélgetés résztvevői: Bencze Blanka, a könyv szerzője, Csapody Kinga, a Manó Könyvek Kiadó főszerkesztője, Dobos Zsuzsanna pszichológus, Filó Melinda pszichológus és művészetterapeuta. A beszélgetést vezeti Ijjas Tamás író. 

Ismertető a Pulcsiban alszom című könyvről: „Málna egy átlagos középiskolás lány. Volt. Amíg csak egy nagy csalódás után már semmi más nem érdekli, csak az, hogy mit mutat a mérleg. Egy idő után nem fontosak sem a barátok, sem a suli, csakis a kalóriák és a dekagrammok. Óriási, bő, fekete cuccokban jár, és folyton fázik. Pulcsiban alszik. Bencze Blanka még maga is az érettségi előtt áll, pontosan látja korosztályának problémáit, beszéli a nyelvüket, ezért is lett első regénye a Rólad – Neked Könyvek első darabja. Fanyar humorral, pontosan ábrázolja az anorexiát, a testképzavart, a családokban tátongó űrt, miközben mesélő stílusa magával ragad, és talán a végén mégis minden elindul valamerre jó felé."

Szeretettel invitálunk minden kedves érdeklődőt programunkra június 12-e (kedd) délelőtt 10 órára az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeumba (1089 Budapest, Könyves Kálmán krt. 40.). A program ingyenes, de regisztrációköteles. Kérjük, hogy ezen a linken jelezzék előre részvételi szándékukat. 
Az OPKM összeállított egy a témához kapcsolódó bibliográfiát is, mely itt található: http://www.opkm.hu/?lap=dok/dok&dok_id=428


Cikk megtekintése...

Üdvözlettel:

 

Tolnai József

szakmai és kommunikációs referens

 

Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum

1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 40.

Postai cím: 1581 Budapest, Pf.: 14.

Tel.: (+36-1-)323-5512 Mobil: (+36-30-)823-7564

E-mail: tolnai.jozsef@ofi.hu; tolnai.jozsef@opkm.hu