2018. június 7., csütörtök

[KATALIST] 3 napos tanulmányútak

Tisztelt Szakmai Partnerünk, Kedves Kollégák!

„Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás" EFOP-1.3.1-15-2016-00001 kiemelt projekt keretében Magyarország 18 megyére (Közép-magyarországi régió kivételével) kiterjedő háromnapos tanulmányút sorozatot szervez. A konzorcium megyénként összesen egy alkalommal, egy háromnapos, a célcsoportok számára ingyenes tanulmányutakat szervez 2018. június 19. és 2018. október 31. között.

Az első 3 napos belföldi tanulmányút „házigazdája" Jász-Nagykun-Szolnok megye lesz 2018. június 19-21. között. A második tanulmányútra Borsod-Abaúj- Zemplén megyében kerül sor 2018. június 26-28. között. A jövőben folyamatosan tesszük közzé a következő szervezett tanulmányútjaink helyszíneit. 

A tanulmányutak a hazai kulturális jó gyakorlatok, fenntartható tevékenységek megismertetését, a kulturális intézmények közötti kapcsolati háló kialakítását, valamint a szakmai együttműködések megerősítését hivatott elősegíteni. A rendezvénysorozat kiemelt célkitűzései között szerepel a közösségfejlesztésen, önkéntességen, esélyegyenlőségen, közösségi alapon működő intézményi modellek megismertetése, fenntartható tevékenységek bemutatása.

A rendezvényeken a házigazda megye kulturális intézményrendszerének jó gyakorlatai mellett helyszínlátogatásokkal, szakmai fórumokkal segítjük a hazai kulturális intézmények és civil szervezetek tapasztalatcseréjét.

A tanulmányutak résztvevői lehetnek:

  • „A helyi identitás és kohézió erősítése" TOP-5.3.1-16 és TOP-6.9.2-16 közösségfejlesztő folyamatokat támogató felhívásra támogatási kérelmet benyújtó, ill. támogatott önkormányzatok, civil, egyházi és egyéb szervezetek, intézmények és azok munkatársai;
  • közösségfejlesztő folyamatokat megvalósító önkormányzatok, civil, egyházi és egyéb szervezetek, intézmények és azok munkatársai;
  • a „Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás" kiemelt projekt keretében mentorált kulturális intézmények és szervezetek képviselői, munkatársai;
  • kulturális intézmények szakmai munkatársai;
  • a kulturális intézményrendszer közösségfejlesztési folyamatok támogatására, közösségi kezdeményezések befogadására történő felkészítése érdekében, a kapcsolódó képzéseken részt vevő személyek.

A részvétel további feltételei:

  • A regisztrációs felület kitöltése
  • Útibeszámoló benyújtása a projektszervezet számára (megadott terjedelemben és szempontok alapján)
  • Együttműködési szerződés feltételeinek elfogadása, aláírása.

Tanulmányutanként 40 fő részvételére van lehetőség. Fontos kitétel, hogy a 18 megyei útra egy településről, vagy "A helyi identitás és kohézió erősítése" projektek keretében célterületként lehatárolt településrészről legfeljebb 2 fő vehet részt - egy személy csak egy alkalommal.

A szervező az egyes tanulmányutakra vonatkozóan meghirdetett útvonalon térítésmentesen biztosítja a szervezett buszos utaztatást, valamint a szakmai helyszíneken a résztvevők szállását és étkezését a jelentkezési sorrend és kapacitás függvényében.  Egyénileg szervezett utazás és/vagy szállás igénybevétel esetén felmerülő költségeket a szervező nem téríti meg.

A tanulmányút szakmai programját, a részvétellel kapcsolatos további információkat a szervezők a jelentkező által megadott levelezési címre elektronikus formában küldik meg a regisztrációt követően.

A kiemelt projekt a tanulmányutak szervezésével az Ív Produkció Kft.-t bízta meg, így minden az úttal kapcsolatban felmerülő kérdéssel kérjük, az Ív Produkció Kft. munkatársait keressék meg az ivprodukcio@gmail.com e-mail címen.

A tanulmányútra a fenti e-mail címen jelentkezhet név, intézmény, e-mail cím és telefonszám megadásával. Kérjük, a levélben jelezze, melyik tanulmányúton szeretne részt venni.

Bízom benne, hogy tanulmányútjaink résztvevői között köszönthetjük Önt is!


„Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás" megvalósítói