2017. október 16., hétfő

[KATALIST] Fwd: Marie Curie szerelmei - könyvbemutatóval egybekötött exkluzív filmvetítés

Tárgy: Marie Curie szerelmei - könyvbemutatóval egybekötött exkluzív filmvetítés

Tisztelt Kollégák!


Továbbítom a tudnivalókat a Typotex Kiadó és a Francia Intézet által szervezett fenti könyvbemutatóra és filmvetítésre.


Marie Curie szerelmei – könyvbemutatóval egybekötött exkluzív filmvetítés

Helyszín: Francia Intézet, Budapest I. kerület, Fő utca 17.
Időpont: 2017. október 26. (csütörtök)

A filmvetítésre való belépést csak a könyvbemutató résztvevői számára tudjuk biztosítani. Előzetes regisztráció, korlátozott számban:https://www.typotex.hu/rendezvenyek

Könyvbemutató: 17:15, (negyedhat!) 4. emelet, Médiatár


Irène Frain történész Marie Curie szerelmei című regénye kapcsán Kamarás Katalin fizikusprofesszorral (Wigner Fizikai Kutatóközpont) Horváth Balázs, a Typotex Kiadó főszerkesztője beszélget a kutatónők múltjáról és mai életéről.

A könyvből a kétszeres Nobel-díjas tudós életének egy új oldalát ismerhetjük meg. Marie Curie médiabotrány áldozatává vált: Pierre Curie halála után néhány évvel Marie és Pierre volt tanítványa, Paul Langevin, egymásba szeret. A romantikus és izgalmas történetet bemutató regényes életrajz rendőrségi és sajtóarchívumok dokumentumai és Marie laboratóriumi jegyzőkönyv pontosságával vezetett háztartási naplója alapján íródott. A botránysajtó mai módszerei már akkor is működtek, paparazzókkal, követéssel és magánéleti titkok ellopásával együtt.

A könyv a bemutató idején 30% kedvezménnyel kapható.

Filmvetítés: 18:00, 1. emelet, Nagyterem

Marie Curie, francia–lengyel–német film, rendezte Marie Noelle, 2016

A film egyetlen alkalommal lesz látható. A filmet francia nyelven, angol felirattal, magyar szinkrontolmácsolással vetítjük.

A filmvetítésre való belépést csak a könyvbemutató résztvevői számára tudjuk biztosítani. Előzetes regisztráció, korlátozott számban:
https://www.typotex.hu/rendezvenyek

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/2009440342635282/?acontext=%7B%22ref%22%3A%223%22%2C%22ref_newsfeed_story_type%22%3A%22regular%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D

Üdvözlettel,

Varju Zsuzsa