2017. május 10., szerda

[KATALIST] MuseuMap Információs Nap

MuseuMap Információs Nap

 
Múzeumi digitalizáció és aggregációs szolgáltatások

Magyar Nemzeti Múzeum, Díszterem
2017. május 30.

2017. május 30-án MuseuMap információs napot és digitalizálási workshopot rendezünk a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket.
 
A szakmai nap délelőttjén bemutatjuk a résztvevőknek a MuseuMap aggregációs portált, amely összegyűjti és egy felületen elérhetővé teszi a partnerintézmények digitális tartalmait, valamint lehetőséget biztosít az Europeana portálhoz történő csatlakozásra is.
Kiemelten foglalkozunk az OnlineData gyorsbeviteli rendszerrel, melyet a saját digitális gyűjteménykezelő rendszert nem működtető, de a MuseuMap aggregációs rendszerhez csatlakozni kívánó muzeális intézmények számára fejlesztettünk ki, hogy gyorsan és egyszerűen rögzíthessék a műtárgyaikhoz tartozó leíró adatokat és a digitális objektumokat.


Az információs nap délutánjára két párhuzamos programot szervezünk:
 
OnlineData adatbeviteli rendszer oktatás
Az OnlineData adatbeviteli rendszert használni kívánó intézmények érdeklődő munkatársai, valamint az adatbevivői munkakörben dolgozó közfoglalkoztatottak számára oktatást tartunk a rendszerről, melynek keretében a szkennerrel történő digitalizálásról is alapvető ismereteket szerezhetnek.
 
MuseuMap Klub
A MuseuMap Klub keretében jelenlegi és csatlakozni kívánó múzeumi partnereink számára szervezünk vitaindító előadásokat és azokat követő közös beszélgetést az aggregációs szolgáltatással kapcsolatos eddigi tapasztalatokról, az aktuális kérdésekről.
 
Felhívjuk az érdeklődő partnerek figyelmét, hogy a rendelkezésünkre álló felhasználói licensz keret erejéig most ingyenes az OnlineData adatbeviteli rendszerhez és a MuseuMap aggregációs szolgáltatáshoz történő csatlakozás!

A teljes program http://ommik.hu/images/Dokumentumok/MuseuMap_infonap_program.pdf 
 
A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni május 25-ig az alábbi linken lehet:
https://goo.gl/forms/cI1co0qRhftkpBmH3
 
Kérjük, hogy az információs nap tematikájához kapcsolódó előzetes kérdéseiket írják be a jelentkezési lap megfelelő helyére!

Várunk mindenkit szeretettel!